Za požárem autobazaru byl podvod, tvrdí odsouzení žhář po 4letech

Případ požáru autobazaru ve Slavičíně, po kterém se škoda vyšplhala k deseti miliónům korun, se po čtyřech letech vrátil k soudu. Pavel Synek, jeden z odsouzených, nyní požaduje obnovení procesu.

Motivem k zapálení autosalonu prý byla msta. Pavel Synek nyní tvrdí, že má důkazy, které mohou zvrátit původní rozhodnutí soudu. Krajský soud ve Zlíně proto začal projednávat návrh na obnovu řízení.

„Získal jsem informace, které nebyly součástí soudního spisu,“ začal Synek u soudu svou řeč. Podle něj se jedná o fotodokumentaci z požáru, která má dokázat, že vozidla nebyla před požárem v takovém stavu, jak uvedli majitelé autobazaru.

„Drahý Mercedes prý neměl vůbec motor a do bazaru přivezli před požárem jen vraky. Já jsem úmyslně založil jen požár jednoho vozidla – to jsem se přiznal i předtím,“ uvedl Synek. Někteří svědci prý informovali jeho rodinu o tom, že údajně shořelá auta teď jezdí na Slavičínsku.

„Ve vězení jsem se potkal s kamarádem hlavního strůjce žhářského útoku, prý bylo všechno nachystané a domluvené,“ naznačoval odsouzený žhář důvod, proč se domáhá obnovy řízení. Mohlo prý jít o pojišťovací podvod.

S tímto tvrzením nesouhlasí Josef Belák, jehož rodina autobazar vlastní. „Ten Mercedes shodou okolností prošel krátce před požárem STK,“ argumentoval Josef Belák u soudu. Podle něj je chování Synka nelogické. „Jak bych mohl chtít spáchat pojistný podvod, když autobazar nebyl pojištěn?“ ptal se u soudu.

Jednání bylo odročeno na konec března kvůli chybějícímu posudku znalce.

 

Více informací najdete ve Zlínském Deníku z 2. 3. 2018.

Přetočený tachometr. Policisté prověřují možný podvod

Policisté z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Jičín zahájili v těchto dnech úkony trestního řízení kvůli podezření z podvodu. O případu se dozvěděli na základě podnětu České obchodní inspekce se sídlem v Hradci Králové, a to v souvislosti s podezřením na možné stočení tachometru u vozidla Škoda Fabia.

Policisté zjistili, že uvedené osobní vozidlo, zakoupené předtím v Německu s určitým počtem ujetých kilometrů, bylo nabízeno a prodáno prostřednictvím jednoho autobazaru na Jičínsku s rozdílným počtem kilometrů, který zřejmě neodpovídá skutečnosti (rozdíl činil 25.900 km). Policisté se proto případem intenzivně zabývají a aktuálně zjišťují další okolnosti, včetně případně způsobené škody.

Celý článek tu.

Nákup auta nemusí být sázka do loterie!

 

DM reklama cebia

Využijte služby Cebia:

                  - fyzická prohlídka vozu, potvrzení originality identifikačních znaků

Více informací na www.cebia.cz nebo www.zkontrolujsiauto.cz

  • PROVIN – prověření původu vozu ze zahraničí

  • VINTEST = jistota originálu

  • systém AUTOTRACER – prověření historie ojetého vozidla on-line na internetu

  •  

© 2004 - 2018 SOVA - Sdružení na ochranu vlastníků automobilů | e-mail pro stížnosti: klikněte zde, e-mail pro novináře a ostatní komunikaci: info@sdruzeni-sova.cz