Auto ESA stáhlo soudní žalobu na SOVA, sdružení trvá na dotažení sporu do konce

Poté, co Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA, o.s., po prvním jednání u soudu navrhlo, aby ve sporu s Auto ESA svědek dosvědčil, že mezi prodejci Globus Caru a výkupčími Auto ESA působili lidé, kteří se velmi dobře osobně znali z předchozího zaměstnání v jiném autobazaru a mohli tak celý podvod předem naplánovat, Auto ESA stáhlo žalobu na ochranu dobré pověsti. Soudu ovšem bazar uvedl pro sdružení zcela nepřijatelné důvody. Je třeba připomenout, že Auto ESA vykoupilo od Globus Caru téměř 200 automobilů, které nebyly zaplaceny původním majitelům, za což byl majitel Globus Caru pravomocně odsouzen k pěti letům odnětí svobody. Auto ESA se celou dobu stavělo do role poškozeného, nicméně se ukazuje, že mezi oběma bazary mohly existovat vztahy, založené na osobních vazbách mezi jejich pracovníky. Tak by bylo možno vysvětlit, proč více než 90% vozů z Globus Caru bylo prodáno právě do Auto ESA a navíc pod cenou. „Auto ESA napsalo soudu, že se již nehlásíme ke svým tvrzením v celé kauze a proto že žalobu stahuje. Nic takového není pravda. Na webu našeho sdružení se nezměnilo ani písmeno. Máme pocit, že Auto ESA zjistilo, že nemá šanci ve sporu vyhrát a stažením žaloby se snaží zabránit zamítnutí žaloby soudem,“ uvedl předseda Sdružení SOVA Ing. Zbyněk Veselý. „Nicméně je fakt, že bazar naše sdružení více než rok „vláčel“ po soudech, navrhoval likvidační „odškodné“ a pomlouval nás na svých webových stránkách. Mám pocit, že nyní by mělo dostat odškodnění a omluvu spíše naše sdružení a proto chceme, aby o sporu rozhodl soud a kauza nevyšuměla do ztracena,“ dodal Veselý. „Auto ESA dále ve zdůvodnění soudu píše, že během sporu zlepšilo svojí pověst vlastní poctivou prací. S tím kontrastuje fakt, že za stejnou dobu obdrželo na tento bazar jen naše sdružení zhruba 20 stížností od nespokojených zákazníků a řešilo kauzu vozidla, které bylo zákazníkovi z plochy bazaru dokonce odcizeno,“ řekl Veselý. Sdružení navíc dosud muselo na náklady soudního řízení vynaložit více než 130 tisíc korun.

Více zde.

Úder mafii přetáčející tachometry, v Evropě se zatýká

 

Aktuálně.cz uvedl článek o mezinárodní akci směrovanou k potlačení organizovaného falšování stavu kilometrů. Jde o největší evropský zátah na mafii, která vydělávala na přetáčení tachometrů u ojetých aut. Více než pět set policistů v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Bulharsku zabavilo na 300 aut s přetočenými tachometry, prohledalo na 150 domů a zatklo dvaadvacet lidí. Všichni jsou podezřelí z podvodu při prodeji aut s přetočenými tachometry. "Je to první a zatím největší rána pro tachometrovou mafii," uvedl Alexander Hartinger, vedoucí vyšetřovacího týmu z Mnichova, který celou akcii koordinoval. Miliony aut, které se tváří nověji Škoda se vyšplhala na tři miliony eur. Policie v domech zabavovala statisíce eur, šperky, hodinky a zlato. Policisté označili přetáčení tachometrů u ojetých aut za vážný problém, jedna ze tří ojetin prodaných v Německu má tachometr přetočený. V Německu se tak každý rok na silnicích objeví dva miliony aut, u kterých údaje na tachometru nejsou pravdivé. Celková škoda tak dosahuje šesti miliard ročně. Více zde.

Nákup auta nemusí být sázka do loterie!

 

DM reklama cebia

Využijte služby Cebia:

- fyzická prohlídka vozu, potvrzení originality identifikačních znaků

Více informací na www.cebia.cz nebo www.zkontrolujsiauto.cz

  • PROVIN – prověření původu vozu ze zahraničí
  • VINTEST = jistota originálu
  • systém AUTOTRACER – prověření historie ojetého vozidla on-line na internetu

© 2004 - 2018 SOVA - Sdružení na ochranu vlastníků automobilů | e-mail pro stížnosti: klikněte zde, e-mail pro novináře a ostatní komunikaci: info@sdruzeni-sova.cz