Majitel bazaru prodal dvě stě aut a pak zmizel. Škody budou milionové

Další bazarista zpronevěřil komisní vozy, škoda jde do milionů. Během pár dní zmizelo až dvě stě vozů, svěřených autobazaru do komise. Jedná se o další z řady podvodů při komisním prodeji, bazarista se pravděpodobně inspiroval případem Globus Car / Auto ESA, který proběhl podle velmi podobného scénáře. Sdružení SOVA proto doporučuje se komisnímu prodeji vozů vyhnout a prodávat a kupovat vozy pouze tam, kde je prodejce jejich majitelem a ne jen zprostředkovatelem prodeje.

 

Kriminalisté z Českých Budějovic pátrají po Marcelu Zárubovi. Podezírají ho z bleskurychlého prodeje několika desítek aut. Obchod stihl za víkend a zmizel. Teď je 39letý muž podezřelý z trestného činu zpronevěry.

 

Podezřelý muž provozoval v Českých Budějovicích autobazar MZ Cars autocentrum na rohu ulic K. Světlé a Pražské třídy. "Od začátku letošního roku nabral do svého autobazaru k prodeji několik desítek vozidel. Na základě smluv je pak nabízel a prodával. V nabídce měl například VW Golf, Ford Mondeo, Škoda Octavia, VW Passat a podobná auta," vyjmenoval jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

 

Kriminalisté předpokládají, že všechna vozidla či jejich většinu prodal značně pod cenou za jeden víkend na konci září. Způsobená škoda je zatím 600 tisíc korun, ale určitě dál poroste, protože zatím nejsou známí všichni podvedení majitelé prodaných aut.

 

"Veškeré peníze si ponechal pro svoji potřebu. Autobazar i internetové stránky označil jako ´v rekonstrukci´ a zmizel pravděpodobně mimo republiku," řekl dále Matzner.

 

S podvodníkem zmizely také veškeré doklady o počtu a přijmu vozidel do prodeje. Hledanému se mohlo povést prodat až dvě stě vozidel. V případě odsouzení by mu hrozil trest odnětí svobody ve výši až osmi let.   Více zde.

 

Nekontrolujete auto před jízdou? Při reklamaci můžete narazit

Michal Pavelka si koupil nové auto, nechtěl kupovat ojetinu, chtěl mít jistotu, že pokud nastane nějaký problém, bude moci automobil reklamovat. Majitel vyjel jako obvykle od svého domu do práce, auto vypadalo, že je v naprostém pořádku, žádná kontrolka nesignalizovala problém. Jenže po dvaceti kilometrech jízdy začal znenadání hořet motor. Reklamaci mu neuznali s tím, že když  něco takového jako kontrolku, která signalizuje i nulový stav chladící kapaliny, chtěl, měl si koupit jiné auto.   Více zde.

 

Gang legalizoval kradená auta bulharskými papíry

Kriminalisté zadrželi členy organizované skupiny, která legalizovala kradená auta za účelem prodeje v Česku. Za to jim hrozí až šest let za mřížemi. Na základě falšovaných dokumentů obvinění vydávali auta za přivezená z Bulharska a přihlašovali je na úřadě. Takto zlegalizované vozy pak prodávali dalším zájemcům buď přímo, nebo prostřednictvím autobazaru.             Více zde.

Vyzkoušejte systém AUTOTRACER = komplexní info o vozidlech a jejich historii.

 

DM autotracer

Vybíráte vozidlo a nevíte, které je to pravé?

© 2004 - 2018 SOVA - Sdružení na ochranu vlastníků automobilů | e-mail pro stížnosti: klikněte zde, e-mail pro novináře a ostatní komunikaci: info@sdruzeni-sova.cz