Tři kolínské úředníky zatkla policie kvůli podvodům s ojetými auty

Úředníci podle policie pomáhali legalizovat ukradená auta či vozidla nezpůsobilá provozu. Spolu s nimi vyšetřovatelé obvinili dalších devět lidí. Zadržení jsou mimo jiné obviněni z uplácení a padělání a pozměňování listin. Zátah proběhl i na dalších místech na Kolínsku, podle informací MF DNES si policisté přišli i pro majitele autobazaru v Pečkách. Starosta Peček Milan Urban potvrdil, že u nich byla ve středu policejní razie. Policie v souvislosti s rozsáhlým případem legalizace dovozu kradených aut na Kolínsku zatkla v průběhu minulého týdne celkem dvanáct lidí. Tři z nich byli pracovníci kolínského odboru dopravy. Ve vazbě skončili nakonec tři lidé, z toho dva jsou právě úředníci. Kriminalisté případ sledovali přibližně rok, trestná činnost probíhala podle jejich informací od roku 2009. Skupina podle policie nejméně ve 44 případech legalizovala ukradená či nezpůsobilá vozidla. Momentálně policie prošetřuje 98 skutků, očekává však, že jejich počet ještě vzroste. Obviněným hrozí až desetileté vězení. Policie odhalila podplácení i toleranci padělků Na kauze mají podle náměstka ředitele středočeské policie Milana Komárka největší podíl obchodníci, kteří chtěli nechat na odboru dopravy přihlásit auto, které dosud nikdy nebylo přihlášeno. "Byl tam nějaký technický problém, nebo problém s původem vozidla, které bylo kradené," uvedl Komárek. Další ve skupině obviněných jsou kurýři, kteří předávali úplatky, a lidé, kteří potřebovali přihlášení auta urychlit. "U tří úředníků bylo prokázáno, že úplatky brali nebo přehlíželi zjevně falešné podklady k vedení správního řízení," dodal Komárek. Policie zatkla vedoucího odboru dopravy a dva úředníky. "Úředníkům je kladeno za vinu, že schválili technickou způsobilost aut na základě evidentních padělků, v jednom případě jde o kopii technického průkazu, což v žádném případě nelze zapsat," uvedl státní zástupce Pavel Neruda, který dozoruje část případu. Policisté viní zadržené například ze zneužití pravomoci veřejného činitele, přijetí úplatku, neoznámení trestného činu, podplácení, nedovolené výroby a držení úředního razítka, legalizace výnosů trestné činnosti a padělání nebo pozměňování veřejné listiny.   Pokračování zde.

 

 

Koupili jste auto s falešnými doklady? Jste v bezvýchodné situaci

Pan Pavel si před rokem koupil v bazaru ojeté auto z ciziny. Vše probíhalo standardně a bazar vyřídil potřebné náležitosti. "Prodejce auto přihlásil na české doklady. Vyzvedl jsem si pouze český technický průkaz a značky a začal vůz užívat," popsal pan Pavel v dotazu do Poradny Portálu ČT24.

Jenže vše v pořádku nebylo. "Letos za mnou přišla policie s tím, abych jim automobil odevzdal, protože bylo přihlášeno na falešný technický průkaz Dánského království," dodal. Případ pana Pavla není zdaleka ojedinělý.  Vice zde.

 

Překupník vyvážel luxusní auta naoko do ciziny, stát ošidil o miliony

Luxusní auta oficiálně vyvážel podnikatel do ciziny. Ve skutečnosti ale skončila u českých majitelů dříve, než se vůbec fingovaný převod do zahraničí uskutečnil. Překupník tak za dva roky ošidil stát na daních o šestnáct milionů korun.  Vice zde.

Bezpečnostní značení skel

 

     - snižuje riziko odcizení vozidla o 96%    

     - snadná instalace a registrace v mezinárodním informačním systému OCIS    

     - sleva na havarijním pojištění až 10%     cebia piskovani

     - levné a účinné zabezpečení, které

       OPRAVDU FUNGUJE!

 

 

                     Více informací na www.cebia.cz

© 2004 - 2018 SOVA - Sdružení na ochranu vlastníků automobilů | e-mail pro stížnosti: klikněte zde, e-mail pro novináře a ostatní komunikaci: info@sdruzeni-sova.cz