V nabídce Auto ESA se objeví nepotřebná ojetá auta Českých drah za hranicí životnosti

Sdružení SOVA získalo informace o masivním výprodeji totálně ojetých automobilů Českých drah. V několik měsíců trvajícím tendru zakoupil již nepotřebné starší vozy pražský autobazar Auto ESA. Mnoho státních podniků se v době šetření snaží zbavit nepotřebného majetku za hranicí životnosti Jedním z takových jsou i České dráhy, které mají dlouhodobé finanční problémy. Proto se rozhodly prodat zhruba 200 automobilů, které používali drážní dělníci a údržbáři po celé republice. Stav vozů odpovídá používání na dráze. Vozy často sloužily jako „pojízdné dílny“, používali je dělníci v pracovních oděvech, převáželi v nich nářadí či náhradní díly. Vozidla byla provozována i na prašných a polních cestách, někdy jezdila i po železničních pražcích. „Není asi třeba zdůrazňovat, jaký vliv mělo používání vozů Českými drahami na jejich technický stav, najeté kilometry a morální hodnotu,“ poznamenal předseda SOVA Zbyněk Veselý. Celý balík těchto vozů odkoupil autobazar Auto ESA, a to za cenu, která přesahuje aktuální tržní hodnotu vozidel. „Je tedy potřeba se ptát, zda může být celá operace ekonomicky efektivní a jakým způsobem budou vozy zákazníkům nabízeny. Pokud si chcete ověřit, zda právě Vámi vyhlédnutý automobil pochází z nepotřebného majetku Českých drah, můžete použít náš vyhledávač na webu www.sdruzeni-sova.cz,“ radí Veselý. Vyhledávač dokáže podle registrační značky nebo VIN automobilu určit, zda vůz pochází z nepotřebného majetku Českých drah. „Podařilo se nám také sehnat související znalecké posudky a fotografie vozů. Rozhodli jsme se obojí zveřejnit, protože chceme do budoucna zabránit falšování údajů o těchto vozech, jako je zejména stočení kilometrů,“ zdůraznil Veselý.    Více zde.

Při koupi ojetiny zbystřete všechny smysly

Každé auto jednou doslouží a přijde chvíle, kdy do jeho oprav začnete vrážet víc peněz, než jaká je jeho hodnota. V tu chvíli už je opravdu načase vážně poprěmýšlet o jeho výměně.

Nezapomeňte na několik dobrých rad.   Více zde.

Po 14 letech vypátrali podvodníka, který kradl vozidlá v komisi

Žaloba tomuto muži kladla za vinu, že v letech 1998 a 1999 spáchal trestné činy podvod a zpronevěra a to tím způsobem, že si jako zaměstnanec autobazaru na Praze 8 ponechával finanční prostředky z prodeje vozidel pro vlastní potřebu, anebo vozy prodával v rozporu se smlouvami.

Podle soudu si tak měl v osmadvaceti případech přijít na částku téměř tři miliony korun.  Vice zde.

Nákup auta nemusí být sázka do loterie!

DM reklama cebia

Využijte služby Cebia:

• PROVIN prověření původu vozu ze zahraničí

• VINTEST = jistota originálu

•                   - fyzická prohlídka vozu, potvrzení originality identifikačních znaků

• systém AUTOTRACER – prověření historie ojetého vozidla on-line na internetu

• Více informací na www.cebia.cz nebo www.zkontrolujsiauto.cz