Zvedl se odpor bazaristů proti sdružení SOVA

Sdružení SOVA získalo e-mail předsedy prodejců použitých automobilů – autobazarů (APPAA) Petra Přikryla členům asociace, ve kterém je nabádá ke společnému postupu proti snaze sdružení zveřejňovat přehled stočených vozů, dovážených ze zahraničí. Tento dokument ukazuje, jak vážně je míněná snaha o vyčištění trhu ojetin ze strany tohoto profesního sdružení malých bazarů.

"Členové asociace pak mohou mít dojem, že je sdružením SOVA vyvíjena protiprávní činnost, což je jednoznačně křivé obvinění. Proto zvážíme proti APPAA právní kroky," uvedl Veselý. "Naštěstí asociace pana Přikryla sdružuje jen mizivé procento malých autobazarů, takže se snad nejedná o většinový přístup seriozních prodejců," dodal.

Tlak na sdužení podle Veselého vyplývá z ohrožení mnohamiliardového businessu se stáčením tachometrů. "Ročně přijdou podvedení řidiči při koupi ojetin o stamiliony až miliardy korun, protože pokud by znali původní počet najetých kilometrů, nikdy by vůz za uvedenou cenu nekoupili. Zveřejňováním stočených ojetin ze zahraničí, ke kterým dříve nebyly žádné historické údaje, jsme šlápli tomuto obchodu s falešnými čísly na kuří oko. Doporučuji všem zájemcům o koupi ojetiny si detailně prostudovat seznam členů APPAA, aby věděli, kdo je v organizaci, která se boji proti stáčení tachometrů brání," řekl Veselý, podle kterého se v oblasti manipulací s tachometry svými aktivitami APPA stává spíše součástí problému, než jeho řešením.

Majitel budějovického autobazaru údajně zpronevěřil 2,4 milionu

Českobudějovičtí kriminalisté obvinili ze zpronevěry a podvodu majitele místního autobazaru, který podváděl své klienty při prodeji jejich vozidel a tím si přišel na víc než 2,4 milionu korun.

Téměř rok se skrýval ve Spojených státech, imigrační úřady ho tam zadržely v polovině letošních prázdnin. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Milan Bajcura. Čtyřicetiletý muž podle policie klienty svého autobazaru podváděl dva roky do září 2013.

"Když mu takzvaně začala hořet půda pod nohama, koupil si letenku a odcestoval za oceán," uvedl mluvčí.

Po zadržení v USA ho kriminalisté převzali na letišti v Praze a převezli ho Českých Budějovic. Soud poslal obviněného do vazby.

Vyzkoušejte systém AUTOTRACER = komplexní info o vozidlech a jejich historii.

DM autotracer

Vybíráte vozidlo a nevíte, které je to pravé?