Sdružení SOVA vydává novou edici příručky pro zájemce o koupi ojetého automobilu

 

Sdružení SOVA připravilo pro všechny zájemce o koupi ojetého automobilu nové vydání úspěšné praktické příručky, která by jim měla usnadnit odhalování triků, které se při prodeji ojetin běžně používají. Příručka půjde do tisku koncem srpna a od září začne její distribuce, a to zejména přes spolupracující STK a odbory dopravy pověřených obcí. Rovněž bude volně ke stažení na webové stránce SOVA www.sdruzeni-sova.cz.

Vydání příručky podpořilo Ministerstvo dopravy ČR, Ministerstvo vnitra ČR a na obsahu spolupracovala Česká kancelář pojistitelů a spol. Cebia. Ministerstvo dopravy rovněž podpořilo distribuci příručky doporučujícím dopisem pro STK a odbory dopravy pověřených obcí s žádostí o pomoc s distribucí mezi občany. Předmluvu příručky napsal ministr vnitra Jan Kubice. „Naše příručka by měla běžnému zákazníkovi pomoci odhalit například přetočený tachometr, pozměněné stáří vozu, to, zda byl vůz bouraný nebo případně svařený z jiných automobilů. V příručce také občané najdou rady, jak si ověřit legálnost původu ojetého vozidla nebo například i to, zda není v zástavě nebo není předmětem nesplaceného leasingu či podvodu s DPH. V souvislosti s nedávnými povodněmi budou pro čtenáře jistě zajímavé i metody jak odhalit, zda nebylo auto zatopeno. Jde nám zejména o to, aby lidé dostali do ruky účinný nástroj, který jim pomůže v boji s neseriózními prodejci ojetin,“ zdůraznil předseda sdružení SOVA Zbyněk Veselý. V příručce se například lidé dočtou, jak zkontrolovat identifikační údaje vozidla, jak prověřit legálnost jeho původu, kde najít speciální kódy podle kterých lze ověřit rok výroby vozu, ale třeba i jak odhadnout skutečné stáří vozu podle stavu jeho interiéru.  V příručce sdružení využilo řadu zkušeností, které získalo díky každodennímu vyřizování dotazů a stížností občanů. Více zde.

Černé ovce vyzkoušely jak se u nás prodává vůz v bazarech

Ojetá auta se nevyráběj, a tak pokud nějaké takové chceme, musíme většinou navštívit autobazar. Jak ale poznáme, že auto má skutečně najeto tolik, kolik hlásá jeho tachometr? A lze s tímto údajem manipulovat?  Více zde.

 

Česko se stalo pračkou kradených aut

V Evropě se nám říká pračka kradených aut. Tuzemští zloději totiž čím dál častěji kradou luxusní auta v zahraničí, dovezou je do Česka a dají jim tu bez velkých problémů novou identitu. Jak je to možné? V České republice je totiž možné například zaregistrovat vůz jen díky plné moci. Máme děravé zákony.    Více zde.

 

Registrační poplatky pomůžou programu Zelená úsporám

Registrační poplatky, které se platí při přihlasování ojetiny pomůžou zateplování obytných domů. Peníze zatím jednorázově pomůžou snížit deficit fondu dotací Zelená úsporám, na likvidaci autovraků i tak zůstane dostatek financí.   Více zde.

Bezpečnostní značení skel

 

     - snižuje riziko odcizení vozidla o 96%    

     - snadná instalace a registrace v mezinárodním informačním systému OCIS    

     - sleva na havarijním pojištění až 10%     cebia piskovani

     - levné a účinné zabezpečení, které

       OPRAVDU FUNGUJE!

 

 

                     Více informací na www.cebia.cz

© 2004 - 2018 SOVA - Sdružení na ochranu vlastníků automobilů | e-mail pro stížnosti: klikněte zde, e-mail pro novináře a ostatní komunikaci: info@sdruzeni-sova.cz